Kuntoluokitukset Condition ratings

Myymme sekä uusia että käytettyjä julkaisuja. Kaikki myynnissä olevat kirjat ja lehdet on kuntoluokiteltu alla olevien kriteerien mukaisesti:
We sell both new and second-hand, pre-used publications. All books and magazines in our stock have condition ratings according to the standards below:

Uusi | New

Käyttämätön. Kuten nimikin sanoo: julkaisu on uusi, eikä sillä ole aiempaa omistajaa. Tätä kuntoluokkaa käytämme vain suoraan kustantajalta tai omakustanteen tekijältä saatuihin julkaisuihin. Huomaa, että näiden julkaisujen hintoihin sisältyy arvonlisävero EU-asiakkaillemme (Suomessa 10%).
Unused. As it says on the tin: the publication is new and it has never had a previous owner. This rating is available for publishers’ stock items only. Please note that we are liable to charge VAT on these items from our EU customers (in Finland 10%).

4

Erittäin hyvä. Tämän luokituksen saavat aiemmin omistetut mutta täydellisessä kunnossa olevat julkaisut. Lyhyesti sanottuna: uudenveroinen.
Very good. This rating is used for pre-owned publications in mint condition. In short, good as new.

3

Hyvä. Julkaisussa on pieniä käytön jälkiä, mutta se on edelleen mainiossa kunnossa.
Good. The publication shows small signs of wear, but it still is in fine shape.

2

Kohtuullinen. Kyseessä on kulunut julkaisu, mutta silti yhä kasassa ja käyttökelpoinen. Sidoksessa, suojapaperissa tms. on vaurioita, ja sivuillakin voi olla joitain vikoja.
Fair. This is a worn publication, but it’s still complete and usable. There are some damages in the binding, on the dust jacket, or any other part of the publication, and there may be some faults on the pages, too.

1

Kehno. Tällä julkaisulla on ollut pitkä ja värikäs elämä edellisten omistajiensa kanssa. Kyseessä on silti yhä käytettävissä oleva julkaisu: lukemisen ja omistamisen arvoinen.
Poor. This is a used publication that has led a long and colourful life with its previous owners. However, the item is still usable: worth reading and owning.

Kirjaston poistokirja | Ex-library copy

Vaihtelee. Tämän aarteen on joku löytänyt kirjaston poistohyllystä tai olemme saaneet sen kirjaston lahjoituksena. Julkaisussa on todennäköisesti kirjaston leimoja, tarroja ja muita merkintöjä.
Variable. Someone has found this treasure on the library’s ‘take away’ shelf, or we have received it as a donation. The publication may be embellished with library stickers, stamps or other markings.

bookm-ark.fi architecture books on the table