Metakino #1 Architecture Film Festival in January | Arkkitehtuurielokuvia tammikuussa 30.12.2018 – Posted in: News

[In English, scroll down] Arkkitehtuurin ystäviä hellitään tammikuussa Helsingissä. Uusi elokuvatapahtuma Metakino aloittaa seitsemän minifestivaalin sarjan esittämällä arkkitehtuurielokuvia perjantaista sunnuntaihin 11–13.1.2019. Kaikki filmit esitetään ensimmäistä kertaa Suomessa. Tapahtumaan kuuluu myös keskusteluja ja ohjaajien haastatteluja. Omia tärppejäni on muun muassa sunnuntaina 13.1 esitettävä toimistomuotokuva Sauerbruch Hutton Architekten (Harun Farocki, Saksa, 2013). Metakino-tapahtumasta ja Metakino #1:n tarkemmat ohjelmatiedot löytyvät tapahtuman omilta verkkosivuilta osoitteesta www.metakino.org.

Architecture lovers are treated well in Helsinki in January. The new film event Metakino begins the series of seven mini-festivals dedicated to essay films, experimental documentaries and short films from around the world, each edition focused around a different theme. All the films on the programme are Finnish premieres. Metakino #1 focuses on architecture from Friday the 11th to Sunday the 13th of January. My own pick is the office portrait Sauerbruch Hutton Architekten (Harun Farocki, Germany, 2013). The full programme and the screening schedule of the Metakino #1 event are available on the event homepage at a www.metakino.org.