Mind-Building esillä Oodissa | Mind-Building on display in Oodi 26.03.2019 – Posted in: News

[In English, scroll down] Työskentelin viime vuonna vuoden 2018 Venetsian arkkitehtuuribiennaalin Suomen paviljongin näyttelyn kuraattorina. Nyt tämä Mind-Building-näyttely on saapunut Suomeen ja on esillä Helsingin keskustakirjasto Oodin ala-aulassa 28.4.2019 saakka. Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen tuottama näyttely esittelee suomalaista kirjastoarkkitehtuuria yli 100 vuoden ajalta. Näyttelyn arkkitehtuuri on arkkitehti Tuomas Siitosen ja graafikko Johannes Niemisen käsialaa. Käykääpä vilkaisemassa, jos olette maisemissa.

Last year, I curated the exhibition for the Finnish Pavilion at the 2018 edition of Venice Architecture Biennale. The Mind-Building exhibition has now arrived in Finland and it’s currently on display at the Helsinki Central Library Oodi until 28 April 2019. The exhibition has been produced by Archinfo Finland and it features Finnish library architecture for over 100 years. The exhibition architect is Tuomas Siitonen and the graphics are by Johannes Nieminen. Go and have a look if you’re in town.

Mind-Building Oodissa / Mind-Building exhibition at Oodi Helsinki
Oodin näyttelyn yhteydessä on esillä valikoima arkkitehtuurikirjallisuutta kirjaston kokoelmista. | The Oodi exhibition includes a selection of architecture books from the library’s collections.
Mind-Building Oodissa / Mind-Building exhibition at Oodi Helsinki
Näyttelyssä on esillä myös pienoismalleja ja muuta suomalaisista julkisista kirjastoista kertovaa aineistoista. Etualalla pienoismalli Espoon Sellon kirjaston alkuperäisestä Kupla-satutilasta (Helin&Co, 2003) sekä yksi näyttelyn videoteoksista. | The exhibition also shows scale models and other pieces that tell about Finnish public libraries. In front, the original story-time theatre called Bubble from the Sello library in Espoo (Helin&Co, 2003) and one of the video works.