Kirjan ja ruusun päivän etkot 2022 14.04.2022 – Posted in: Inspiration

Uutta arkkitehtuurikirjallisuutta juhlistetaan Arkkitehtuurimuseon tapahtumassa tänäkin vuonna ja bookm-ark.fi on tietenkin mukana. Arkkitehtuurimuseon ja Archinfon yhdessä toteuttamassa Zoom Webinaarissa on kaksi paneelikeskustelua; ajankohta on torstai 21.4.2022 klo 16–18.

Ensimmäisen paneelikeskustelun teemana on Luova kumppanuus, ja keskustelua moderoi Minna Castrén, Kustannusosakeyhtiö Otavan kirjallinen johtaja. Keskustelijoina ovat Heikki Aalto-Alanen ja Kristiina Markkanen.

Toisessa paneelikeskustelussa jutellaan arkkitehtuurin ja vallan välisestä suhteesta. Olen kutsunut mukaan kolme uuden arkkitehtuurikirjan tekijää: Juhani Pallasmaan (Muutos ja pysyvyys, AtlasArt 2021, yhdessä Helsingin kaupungin entinen kaupunkisuunnittelun apulaiskaupunginjohtaja Pekka Korpisen kanssa), Harri Hautajärven (toim. Kenen kaupunki? Helsingin kaupunkisuunnittelu ja kulttuuriympäristö törmäyskurssilla, Docomomo Suomi 2021) ja Helena Teräväisen (Keskusteluja kauneudesta arkkitehtuurissa, Aalto ARTS Books 2021).

Tiedossa on siis mielenkiintoista puhetta todella mielenkiintoisista kirjoista ja moniäänisestä näkökulmasta. Tapahtuman kuluessa mukanaolijat saavat myös aivan erityisiä kirjatarjouksia. Mukaan pääsee ennakkoilmoittautumalla Facebook-tapahtuman tai Arkkitehtuurimuseon verkkosivujen tapahtumailmoituksen kautta. Tervetuloa mukaan, nähdään linjoilla torstaina 21.4.2022!

PS. Kivijalkakauppa Munkkiniemessä on 21.4. sitten koko päivän kiinni.