Taidehistoriallisia painokuvia | Art historical prints 16.12.2018 – Posted in: News

[In English, scroll down] Saimme aiemmin tänä vuonna kokoelmiimme kasan hajonneita taidekirjoja. Kirjat ovat saksalaisen Verlag von W. Spemann -kustantamon Das Museum -sarjaa, ja niitä käytettiin aikoinaan taidehistorian opetuksessa. Taidehistorian opetus on muuttunut sitten 1900-luvun alun, ja kirjojen sidoksetkin ovat rikki, joten aarteillamme ei kokonaisina niteinä ole enää kuin kuriositeettiarvoa. Niinpä päätimme tarjota myyntiin kirjojen kauniita lehtiä irtosivuina. Yhden lehden hinta on 4 €, koko on noin 263 x 362 mm, kääntöpuolella on lyhyt saksankielinen kuvaus teoksen pääpiirteistä ja taidehistoriallisista yksityiskohdista. Alla on kokoelmissamme olevat niteet sekä esimerkkejä painokuvien kuvasisällöistä. Tervetuloa tutkimaan näitä kuvia tarkemmin ja ota yhteyttä, jos haluat kysyä aiheesta lisää.

Earlier this year, we got a heap of old, broken art books to be included in our collections. The books are from the Das Museum series and published by the German publisher Verlag von W. Spemann; originally used for teaching art history. As art history pedagogy has changed since the 1900s, and the bindings are completely broken as well, our treasures no longer have but curiosity value. We’ve therefore decided to offer the individual pages for sales at 4 € each. The size of one print is circa 263 x 362 mm; there’s a short description of the artwork in German on the backside. Below is a listing of the books that we have, and a table of artwork examples that we currently have on display in our workroom. Please feel free to visit us to study these lovely images further and please contact us if you have any questions.


Das Museum (Verlag von W. Spemann; c. 1900s) volumes in our stock

  • Das Museum, V. Jahrh. Vor. Chr. Griechsche Kunst
  • Das Museum, XV. Jahrhundert, Florentinische Schule
  • Das Museum, XV. Jahrhundert, Sienesische Schule
  • Das Museum, XVI. Jahrhundert, Schule von Brescia
  • Das Museum, XVI. Jahrhundert, Französische Schule
  • Das Museum, XVI. Jahrhundert, Niederländische Schule
  • Das Museum, XVII. Jahrehundert, Französische Schule
  • Das Museum, XVII. Jahrehundert, Vlämische Schule
  • Das Museum, XVIII. Jahrhundert, Französische Schule
  • Das Museum, XIX. Jahrehundert, Französische Schule

Examples of artworks

Das Museum Art Prints Pinturicchio

Listing of some examples

[table id=6 /]