Julkisivustakatsojat Munkan kirjastossa 9.12.2021 19.11.2021 – Posted in: Inspiration

HUOM! Tilaisuudessa on käytössä koronapassi AVIn uusien kokoontumisrajoitusten mukaisesti. Kiitos etukäteen yhteistyöstä! —

Helsingin rakennusten julkisivuissa on monia eriskummallisia ihmis- ja eläinhahmoisia ornamentteja, jotka kertovat salattuja viestejä ja herättävät uteliaisuuden niiden merkityksestä. Arkkitehti Juha Ilonen on koonnut uuteen kirjaansa Julkisivustakatsojat: Ihmis- ja eläinhahmot Helsingin arkkitehtuurissa (AtlasArt, 2021) esimerkkejä rakennusveistosten taiteesta, tekijöistä ja teosten syntyhistoriasta. Kirja esittelee kohteensa 1800-luvun alusta 2000-luvun alkuun, anteliaasti ja arvottamatta, jotta ilmiöstä syntyy laaja kokonaiskuva. Katse ulottuu myös Helsingin ulkopuolelle, aina Viipuria myöten.

Juha Ilonen luennoi uutuuskirjastaan Munkkiniemen kirjastossa (Riihitie 22, 00330 Helsinki) torstaina 9.12.2021 klo 18. Vapaa pääsy, kirjaa on myynnissä paikan päällä.

Tilaisuuden järjestää arkkitehtuurikirjakauppa bookm-ark.fi yhdessä AtlasArtin kanssa.